“Epidemische” tienervaping alleen gebaseerd op NYTS, door de FDA gefinancierde PATH-enquête genegeerd

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Schattingen van het vapen van tieners van de CDC en andere anti-tabakskruisvaarders worden overdreven door de National Youth Tobacco Survey (NYTS). Zoals ik eerder heb aangetoond, negeert de CDC routinematig de belangrijkste tabaksenquête van de federale overheid, de Population Assessment of Tobacco and Health (PATH), die veel lagere vapencijfers ondersteunt.

De grafiek links, die de laatste vergelijking uit 2017 bevat, is glashelder. Het toont alleen minderjarige middelbare scholieren (leeftijd 15-17 jaar), aangezien tabaksproducten tot voor kort legaal waren voor 18-plussers. Op basis van de NYTS 2017 heeft 11,8% van die jongeren de afgelopen 30 dagen een e-sigaret gebruikt; dat contrasteert met de schatting van 7,3% van PATH. Het NYTS-percentage vertaalt zich naar 1,35 miljoen minderjarige vapers; het PATH-nummer is een half miljoen minder, namelijk 832.000.

Er is geen legitieme reden voor federale functionarissen om PATH te negeren, dat doelbewust is ontworpen, geïmplementeerd en gefinancierd door de FDA om de federale tabaksregelgeving te informeren.
PATH zou de logische keuze van alle onderzoekers moeten zijn, en in feite is het de afgelopen vijf jaar in twee keer zoveel PubMed artikelen zoals NYTS.

Al meer dan tien jaar merk ik hoe overheidsinstanties hun bronnen voor rookstatistieken uitkiezen.
Soms, wanneer ze de nadruk willen leggen op lagere rokerspercentages onder volwassenen, kiezen ze een bron (NHIS) die rokers met 9 of 10 miljoen onderschat. Deze keer spant de regering zich in om het verhaal van de “tienervapingepidemie” in stand te houden om een ​​onbetaalbaar beleid te rechtvaardigen.

Vier jaar vergelijken is belangrijk, maar de echte test zal komen wanneer PATH de vijfde golf van zijn jeugdenquête publiceert – voor het jaar 2018, toen de NYTS de basis was voor de ernstige waarschuwing van de regering, in de woorden van voormalig FDA-chef Scott Gottlieb , dat “gebruik van e-sigaretten … dreigt een hele generatie kinderen aan een levenslange verslaving te haken.” Het is waarschijnlijk dat PATH een bescheiden toename zal laten zien, maar niet genoeg om zo’n dramatische claim te ondersteunen. Blijf kijken.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Gangstersinc
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare